Tsingtao Mangrove Resort & Conference Hotel

Location: Shandong, China

Site Area: 29.6 ha

Building Area: 778,385 sqm

Client: Antaeus Group


The Tsingtao Mangrove Resort and Conference Hotel is located in Jiaonan Bay, adjacent to Ling Shan Wan of west Tsingtao, which is one of the largest recreation and convention resorts in North China. Working at such large scale, the design puts special emphasis on the harmony of man, nature and diversified local culture, enhancing the visitors’ unique experiences. Besides the main hotel building, the project also houses a performance center, a convention center, a commercial street, a wedding church, as well as a resort village of distinctive characters. ZNA demonstrates strong and comprehensive design abilities in dealing with a project of this large scale, through the collaboration of all teams from planning, architecture and landscape.

 

Considering the local climate and culture, there is a 1,000-meter long commercial water street underground as the spine of the whole project, connecting all the other functional clusters, so as to provide a continuous indoor commercial experience all year round. By strategically organizing the square levels, the shore, as well as the sunken courtyards, a diversified layering of natural landscape is created. Integrated as an organic whole as the functional spaces of various styles and characteristics are organized, the hotel design demonstrates its unique spatial and experiential appeals of high quality.


Featuring the shell hotel as the landmark of the whole, the striking yet elegant curved form is derived from the texture of shells and sea waves, echoing what is found in natural landscapes, while also arousing the city dweller’s longing for nature. Similar ideas of architectural materials and design patterns could be found on the other 3 hotels’ design, corresponding to the main shell hotel. What’s more, the brand image of Mangrove has been integrated into the design in a delicate way.


Influenced by both Chinese and German culture, the German town takes a refreshing look and provides unique exotic experiences through a comprehensive design of the layout, pattern, and detailed elements of the traditional German architecture, accentuating the vernacular culture, as well as generating a diversified and lively sensory experience. Ultimately, unforgettable and unique experiences are created through the combination of the German town of distinctive features, classical square centered by the wedding church, as well as a commercial street with human-friendly scales and delicate details.


In the center of the square lies the already built and popularly used wedding church, which is not only used for festival and business events, but also as the intersection between the project and the city. The classical Gothic church has been re-interpreted as a pure white abstract structure in a contemporary design language, making plays of shadow and light that render the church as dramatic and elegant as it is. The sales office building of a Southeast Asian architectural style would be used after the completion of the entire project. The solid boundaries between the indoors and outdoors have been blurred through the delicate arrangements of the courtyards, which organically organize the multiple functions as a whole, yet demonstrate the high quality of the whole project.


Tsingtao Mangrove Resort & Conference Hotel

Location: Shandong, China

Site Area: 29.6 ha

Building Area: 778,385 sqm

Client: Antaeus Group


The Tsingtao Mangrove Resort and Conference Hotel is located in Jiaonan Bay, adjacent to Ling Shan Wan of west Tsingtao, which is one of the largest recreation and convention resorts in North China. Working at such large scale, the design puts special emphasis on the harmony of man, nature and diversified local culture, enhancing the visitors’ unique experiences. Besides the main hotel building, the project also houses a performance center, a convention center, a commercial street, a wedding church, as well as a resort village of distinctive characters. ZNA demonstrates strong and comprehensive design abilities in dealing with a project of this large scale, through the collaboration of all teams from planning, architecture and landscape.

 

Considering the local climate and culture, there is a 1,000-meter long commercial water street underground as the spine of the whole project, connecting all the other functional clusters, so as to provide a continuous indoor commercial experience all year round. By strategically organizing the square levels, the shore, as well as the sunken courtyards, a diversified layering of natural landscape is created. Integrated as an organic whole as the functional spaces of various styles and characteristics are organized, the hotel design demonstrates its unique spatial and experiential appeals of high quality.


Featuring the shell hotel as the landmark of the whole, the striking yet elegant curved form is derived from the texture of shells and sea waves, echoing what is found in natural landscapes, while also arousing the city dweller’s longing for nature. Similar ideas of architectural materials and design patterns could be found on the other 3 hotels’ design, corresponding to the main shell hotel. What’s more, the brand image of Mangrove has been integrated into the design in a delicate way.


Influenced by both Chinese and German culture, the German town takes a refreshing look and provides unique exotic experiences through a comprehensive design of the layout, pattern, and detailed elements of the traditional German architecture, accentuating the vernacular culture, as well as generating a diversified and lively sensory experience. Ultimately, unforgettable and unique experiences are created through the combination of the German town of distinctive features, classical square centered by the wedding church, as well as a commercial street with human-friendly scales and delicate details.


In the center of the square lies the already built and popularly used wedding church, which is not only used for festival and business events, but also as the intersection between the project and the city. The classical Gothic church has been re-interpreted as a pure white abstract structure in a contemporary design language, making plays of shadow and light that render the church as dramatic and elegant as it is. The sales office building of a Southeast Asian architectural style would be used after the completion of the entire project. The solid boundaries between the indoors and outdoors have been blurred through the delicate arrangements of the courtyards, which organically organize the multiple functions as a whole, yet demonstrate the high quality of the whole project.


BACK
Share on Wechat


Long press the QR code to follow us